Ugrás a tartalomra

A Duna régió erdőgazdálkodó iparágának fejlesztése az Ipar 4.0 alkalmazásán keresztül.

A projekt célja a Duna régióban működő kkv-k innovációs potenciáljának erősítése az anyag és anyagtechnológiák területén, a kkv-k együttműködésének javítása a kutatással, technológiával és innovációval (RTI) kapcsolatban, különös tekintettel az anyagtudományokra.

A PTE Cleantech and Green Economy Research and Innovation Center-ének bosznia-hercegovinai affiliációjának létrehozatala, ami lehetővé teszi a projekt lezárulta utáni további szakmai és vállalkozásfejlesztési aktivitás fenntartását, ezáltal segítve a dél-dunántúli KKV-k

A tanulmány célja az olajfák egészségi állapotának felmérése és a terméshozam előrejelzése különböző szenzorok, többek között a Sentinel (1 és 2), a Landsat, a Mohamed VI műholdképek és a pilóta nélküli légi járművek EO-adatainak felhasználásával.

A projekt célja a készségek és kompetenciák fejlesztése az autóipar ökológiai innovációjának fellendítése érdekében, továbbá egy olyan jól képzett oktatói csoport létrehozása, amely képes hozzájárulni a járművek tulajdonságainak javításához, hogy azok a környezetre kevé

A JOIN-RISe projekt fő célja, hogy a felsőoktatásban tanuló STEM-hallgatók kritikusan gondolkodó, a fenntartható fejlődési célok iránt teljes mértékben elkötelezett polgárokká váljanak.

A V-educa 2 a közel nulla energiaigényű épületek (nearly zero energy buildings, nZEB) témájával foglalkozó oktatási projekt, amelyet az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 támogatott.

Magyarország uniós csatlakozása óta sikerrel alkalmazza a fenntartható európai városokról szóló Lipcsei Charta-n alapuló Integrált Városfejlesztési Stratégiát, melynek mintaprojektjei megtalálhatók a Dél-Dunántúlon.

Az EU gazdasága számára a nyersanyagok egyre fontosabb szerepet töltenek be, azonban hozzáférhetőségüket egyre fokozottabb nyomás jellemzi.

Feliratkozás a következőre: MIK