Ugrás a tartalomra

JOIN-RISe - Joint development of innovative blended learning in STEM curricula based on SDGs for a resilient, inclusive and sustainable education 

Projekt azonosító
2021-1-ES01-KA220-HED-000032139
Projekt címe

Joint development of innovative blended learning in STEM curricula based on SDGs for a resilient, inclusive and sustainable education 

Projektmenedzser neve, elérhetősége
Nagy-Véber Veronika, nagy-veber.veronika@pte.hu
Szakmai vezető neve, elérhetősége
Dr. Mészáros Bernadett, meszaros.bernadett@mik.pte.hu
Projekt teljes költségvetése
381.290 EUR
PTE teljes költségvetése
41.698 EUR
Projekt kezdési dátum
Projekt zárási dátum
Koordinátor
Universidad de Burgos (ES)

Partnerek
Bjaland Technologies SL (ES), Technische Universiteit Delft (NL), The Provost, Fellows Foundation, Scholars & the other member of Board of the College of The Holly & Undivided Trinity of Queen Elizabeth Near Dublin (IE), University of Pécs (HU)
Általános leírás

A JOIN-RISe projekt fő célja, hogy a felsőoktatásban tanuló STEM-hallgatók kritikusan gondolkodó, a fenntartható fejlődési célok iránt teljes mértékben elkötelezett polgárokká váljanak. Ennek eléréséhez elengedhetetlen a jelenlegi tantervek megváltoztatása, és a fenntartható fejlődési célok beépítése a STEM szakok oktatásába. Az oktatók kulcsszerepet játszanak a projekt fő célkitűzésének elérésében.


A fenntartható fejlődési célok beépítését kurzusok, választható tantárgyak, a jelenlegi tantárgyi tartalmak adaptálása révén, kifejezetten az egyetemi diplomákhoz tervezett eszközök, források és blended learning módszerek alkalmazásával valósítják meg.


A JOIN-RISe projekt az SDGS-hez kapcsolódóan Service-Learning projektek és alap- és mesterképzési záródolgozatok adatbázisát hozza létre, ami segíteni fogja a hallgatókat abban, hogy tudásukat és társadalmi elkötelezettségüket a gyakorlatba ültessék. A JOIN-RISe célja továbbá, hogy javítsa a kritikus állampolgárság oktatásának minőségét és integrációját egyetemi szinten. A projekt egy rövid (30 órás), felnőtt tanulóknak szóló kurzus révén az egész életen át tartó tanulást is ösztönzi.


A JOIN-RISe projekt három munkacsomagból áll:
WP1: Toolkit Integrating the SDGs in the University curriculum
WP2: SDGs Virtual Learning Platform
WP3: Certification system of Sustainability Commitment


A projekt végén mindezek az erőforrások minden olyan európai felsőoktatási intézmény rendelkezésére állnak majd, amely hajlandó megbirkózni ezzel a közös kihívással. A projekt megvalósítása javítani fogja a STEM felsőoktatás minőségét azáltal, hogy a fenntartható fejlődési célok közös értékeinek bevonásával gazdagítja a hallgatók a jövőjéhez szükséges tudást. A forrásokhoz egy VLP-ről lehet majd hozzáférni, hogy azok digitálisabbá, befogadóbbá és innovatívabbá váljanak.
 

Főbb kategóriák (futó projektjeink)
ERASMUS +
Pályázatfigyelés
News reference

The Faculty of Engineering and Information Technology of the University of Pécs, in collaboration with the Baranya County Chamber of Engineers, organized the MIK Partners