Ugrás a tartalomra

A projekt célja, hogy a hazai, a KIC-hez kapcsolódó, különböző szintű partnerek, egyéni erősségeire építve, közösen elvégzett feladatok révén 2030-ig a lehető legeredményesebben éljenek a EIT Health KIC adta lehetőségekkel, erősítve a hazai gazdaságot, versenyképességet

A PAL-CYCLES program célja, hogy megkönnyítse a betegközpontú kommunikációt és biztosítsa a daganatos betegek ellátásának folyamatosságát az otthoni ellátásban, csökkentve a nem tervezett kórházi felvételeket és javítva a betegek életminőségét előrehaladott rákbetegség

Az EuPRAXIA-DN egy új MSCA Doktori Hálózat egy 10 fős ösztöndíjas csoport számára egyetemek, kutatóközpontok és ipar között, amely interdiszciplináris és ágazatközi plazmagyorsító kutatási és képzési programot fog végrehajtani ehhez az új kutatási infrastruktúrához.

Az EuPRAXIA egy kompakt és innovatív, plazma technológián alapuló gyorsítóberendezés, melyet 2021-ben felvették európai prioritásként az ESFRI stratégiailag fontos kutatási infrastruktúrákra vonatkozó ütemtervébe.

A részecskegyorsítók széles alkalmazási körben elsődleges fontosságú eszközöknek számítanak, mint például az alapvető részecskefizika, magfizika, fényforrások, képalkotás, neutronforrások, nukleáris hulladék transzmutációja.

A projekt „Kelet-Európai Irodalmi Magazinok 1945 – 2004: A határok tesztelése és a út a demokratizálódáshoz” (LITMAG) célja a dokumentáció, az elemzés és a nyilvánosság hiányának kezelése az európai irodalmi folyóiratok, különösen a kelet-európai irodalmi folyóiratok te

A fertőző betegségek tanulmányozása Európában 156 partner bevonásával. A partnerek tapasztalata és korábbi kutatásainak eredménye is nagyban hozzájárulhat a projekt eredményességéhez.

A Magyar Adat-EDIH aktívan elősegíti a hazai KKV-k és egészségügyi szektor digitális átalakulását, általánosságban az adatokhoz, adatkezeléshez kapcsolódó szolgáltatásokra és az egészségügyi szektorra fókuszálva.

Feliratkozás a következőre: Horizon Europe