Ugrás a tartalomra

A transznacionális együttműködési programok lényege, hogy az egy területi egységként értelmezhető, több országból álló területek intézményei közösen keressenek megoldásokat a térséget érintőproblémákra. Magyarország 2014–től a CENTRAL EUROPE, valamint a DUNA transznacionális együttműködési programokban vesz részt.


A DUNA programterülete: Ausztria, Németország (nem teljes területével), Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Románia, Bulgária, valamint Bosznia-Hercegovina, Moldávia, Szerbia, Montenegró, Ukrajna (nem teljes területével).

Interreg Duna logo


A Duna program prioritási: A Duna régióban levő K+F és társadalmi innováció erősítése; környezet és kulturális felelősség elősegítése; jobb összekapcsolódásért; intézményi együttműködések.

http://www.interreg-danube.eu

A Duna régió erdőgazdálkodó iparágának fejlesztése az Ipar 4.0 alkalmazásán keresztül.

A projekt célja a Duna régióban működő kkv-k innovációs potenciáljának erősítése az anyag és anyagtechnológiák területén, a kkv-k együttműködésének javítása a kutatással, technológiával és innovációval (RTI) kapcsolatban, különös tekintettel az anyagtudományokra.

A Driven By Danube egy előkészítési projekt, amelyet a Duna Program Seed Money Facility (magvető tőke) forrása támogat egy nagyobb léptékű projekt előkészítése érdekében.

Feliratkozás a következőre: INTERREG Duna Transznacionális Program