Ugrás a tartalomra

Driven by Danube - Enhance skills and competences to boost material innovations and eco innovations in automotive industry

Projekt azonosító
DTP-SMF1-154
Projekt címe

Enhance skills and competences to boost material innovations and eco innovations in automotive industry

Projektmenedzser neve, elérhetősége
Borkovits Balázs, borkovits.balazs@pte.hu
Szakmai vezető neve, elérhetősége
Borkovits Balázs, borkovits.balazs@pte.hu
Projekt teljes költségvetése
48.867 EUR
PTE teljes költségvetése
12.380 EUR (85% EU támogatás, 15% Hazai társfinanszírozás)
Projekt kezdési dátum
Projekt zárási dátum
Koordinátor
KA

Vezető partner
Slovak Center of Scientific and Technical Information (SK)
Partnerek
National Institute of Research and Developement in Mechatronics and Measurement Technique (RO), Slovak University of Technology in Bratislava, Faculty of Materials Science and Technology in Trnava (SK), Pécsi Tudományegyetem (HU)
Általános leírás

A Driven By Danube egy előkészítési projekt, amelyet a Duna Program Seed Money Facility (magvető tőke) forrása támogat egy nagyobb léptékű projekt előkészítése érdekében.
Az autóipar a Duna Régió (DR) számos országának legfontosabb gazdasági motorja lett, amely ugyanakkor nehézségekbe ütközik a K + F felé való elmozdulás és a környezetvédelmi felelősség tekintetében.
A fő projekt célja, hogy megszüntesse azt a tudáshiányt, amelyet a magasan képzett és kompetens szakemberek hiánya okoz az új, környezetbarát gyártási alapanyagok és felhasznált anyagok újrahasznosításának ismeretei terén. Ezeket az ismereteket a partnerek egyetemek és a járműipar részvételével megvalósított duális képzés kialakításával kívánják biztosítani.
A projekt eredményei azok a továbbfejlesztett oktatási tantervek és a kutatási irányelvek, amelyek a duális képzést támogató hosszabb futamidejű és jelentősebb költségvetésű projekt előkészítéséhez szükségesek.
 

Főbb kategóriák (futó projektjeink)
INTERREG Duna Transznacionális Program
Pályázatfigyelés