Ugrás a tartalomra

WBGC-program

A Kormány 1770/2018. (XII. 21.) sz. Korm. határozatban foglalt döntése alapján, a Kormány tulajdonosi joggyakorlása és szakmai irányítása mellett 2019-ben megkezdte működését a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. (Zöld Központ) annak érdekében, hogy hozzájáruljon a nyugat-balkáni országok (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, Montenegró és Szerbia) éghajlatvédelmi erőfeszítéseihez és az érintett gazdaságok zöld átalakításához olyan módon, hogy felhívások keretében támogatja a környezetiparban aktív magyarországi vállalkozások régióba irányuló sikeres technológia-exportját. A továbbadandó támogatás vonatkozásában a rendelkezésre álló forrást a Minisztérium (EKPPF/1470-6/2020-ITM_SZERZ iktatószámon) biztosítja a Zöld Központ részére.

Geotermikus alapú hőtermel  projektek tevékenységeinek támogatása

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretein belül az energetikai célú geotermikus fúrási tevékenység pénzügyi kockázatainak megosztása céljából azzal, hogy vissza nem térítendő támogatást biztosít a geotermikus energia hasznosítását célzó tevékenységek magas költségigényű szakaszához, a termelő és visszasajtoló kútrendszer megvalósításához. A pályázati kiírás fő célja hogy hosszútávon ösztönözze a geotermikus energia alapú energiafelhasználást az energetikai célú geotermikus fúrási tevékenység pénzügyi kockázatainak csökkentésével. Támogatott tevékenység lehet új geotermikus kapacitások létesítése, vagy meglévők bővítése Magyarország területén.

 

https://www.wbgc.hu/


 

A PTE Cleantech and Green Economy Research and Innovation Center-ének bosznia-hercegovinai affiliációjának létrehozatala, ami lehetővé teszi a projekt lezárulta utáni további szakmai és vállalkozásfejlesztési aktivitás fenntartását, ezáltal segítve a dél-dunántúli KKV-k

Feliratkozás a következőre: Nyugat-Balkáni Zöld Központ