EDUC - European Digital UniverCity

Projekt azonosító
612442-EPP-1-2019-1-DE-EPPKA2-EUR-UNIV
Projekt címe

European Digital UniverCity

Projektmenedzser neve, elérhetősége
Borkovits Balázs, borkovits.balazs@pte.hu
Szakmai vezető neve, elérhetősége
Dr. Tarrósy István, tarrosy.istvan@pte.hu
Projekt teljes költségvetése
6.247.388,43 EUR
PTE teljes költségvetése
558.071 EUR (80% EU támogatás, 20% Kormányzati támogatás)
Projekt kezdési dátum
Projekt zárási dátum
Koordinátor
RK
Vezető partner
Universitaet Potsdam (DE)
Partnerek
Universita Degli Studi di Cagliari (IT), Masarykova Univerzita (CZ), Universite Paris Nanterre (FR), Universite de Rennes I (FR), Pécsi Tudományegyetem (HU)
Általános leírás

A European Digital UniverCity tagjai az európai felsőoktatás megújításán és a résztvevők közös Európa-tudatának megerősítésén dolgoznak. A szövetségben részt vevő felsőoktatási intézmények egy új, moduláris és rugalmas irányítási rendszert fognak kiépíteni, valamint összehangolják és átjárhatóvá teszik a saját képzési struktúráikat. További célkitűzés, hogy egy új online campus kialakításával, valamint a virtuális és fizikai mobilitás egyedi keverékével hosszú távon megvalósítsák a szövetség 160 000 hallgatója és 20 000 oktatója nagy részének mobilitását. A projekt részét képezi az is, hogy az öt ország nyelvét és kultúráját kölcsönösen beépítik egymás tananyagába, ez által is erősítve a közös identitás kialakítását.
A három éves projekt végére egy olyan modell létrehozása és tesztelése a cél, amely új irányt szabhat a közös európai felsőoktatásnak, miközben az egyes partnerintézmények nemzetközi láthatósága is erősödik.
 

Főbb kategóriák (futó projektjeink)
Pályázatfigyelés