Ugrás a tartalomra

DigLit - Lit up your Phones: A Digital Toolkit for ESL/EFL Classroom to Combat Social Inequalities in Times of Covid19 Crises

Projekt azonosító
2020-1-AT01-KA226-SCH-092641
Projekt címe

Lit up your Phones: A Digital Toolkit for ESL/EFL Classroom to Combat Social Inequalities in Times of Covid19 Crises

Projektmenedzser neve, elérhetősége
Göndöcsné Agócs Dóra; agocs.dora@pte.hu
Szakmai vezető neve, elérhetősége
Dr. Fodor Mónika; fodor.monika@pte.hu; Sulyok Andrea; sulyok.andrea@pte.hu
Projekt teljes költségvetése
187.708 EUR
PTE teljes költségvetése
35.288 EUR
Projekt kezdési dátum
Projekt zárási dátum
Koordinátor
University of Graz (AT)

Partnerek
Universita Ca’ Foscari Venezia (IT); Priv. Gymnasium und Oberstufenrealgymnasium des Schulvereins der Ursulinen Graz (AT); University of Pécs Practical Primary School, Secondary School and Kindergarten - Babits Mihály Secondary School (HU); University of Pécs (HU)
Általános leírás

A DigLit projekt eszközt biztosít az ESL/EFL tanárok számára a digitális oktatás megosztására és beágyazására, hogy a társadalmi egyenlőtlenségek, a sokszínűség és az egyenlőség tudatosítását a következő eszközök használatán keresztül növeljék, az irodalom és a népszerű okostelefon-alkalmazás kombinációjával. Ezzel egyidejűleg növeli a tanulók kulturális és egyenlőségi tudatosságát, ami végső soron hatással lesz a tanulók kritikai gondolkodására, valamint társadalmi és állampolgári kompetenciáikra. A DigLit a tanárok és a diákok digitális kompetenciáit is támogatja, különösen a Covid-19 idején. A DigLit projektet az az elv vezérli, hogy az innovatív taneszközök olyan szélesebb körű pedagógiai stratégiák részét képezik, amelyek aktívan segíthetnek a társadalmi egyenlőtlenségek és a társadalmi egyenlőtlenségek problémáinak kezelésében. A digitális oktatás előmozdítása segíti a sokféleség és az egyenlőség kérdéseit kezelő fellépést.

Főbb kategóriák (futó projektjeink)
ERASMUS +
Pályázatfigyelés