Ugrás a tartalomra

EDUC+M - EDUCating for Positive Management

Projekt azonosító
2020-1-FR01-KA203-080593
Projekt címe

EDUCating for Positive Management

Projektmenedzser neve, elérhetősége
Béres Márton, beres.marton@pte.hu
Szakmai vezető neve, elérhetősége
Dr. Lányi Beatrix, lanyi.beatrix@ktk.pte.hu
Projekt teljes költségvetése
381.045 EUR
PTE teljes költségvetése
40.987 EUR)
Projekt kezdési dátum
Projekt zárási dátum
Koordinátor
Universite Paris Nanterre (FR)

Partnerek
Universitaet Potsdam (DE), Universita Degli Studi di Cagliari (IT), Masarykova Univerzita (CZ), Universite de Rennes I (FR), University of Pecs (HU)
Általános leírás

Az „EDUCating for Positive Management” projektet az EDUC Európai Egyetem azon hat tagja tervezte, akik pályázatot nyertek az Erasmus + keretében 2019-ben. Mindannyiuk közös érdeke új tananyagok kidolgozása a felelősségteljesebb irányítási megközelítések, köztük a vállalkozói kedv elősegítése érdekében. Minden partner kulcsfontosságú szakértelemmel rendelkezik a projekt témájához kapcsolódóan: a Párizsi Nanterre Egyetem felelős stratégiákkal és üzleti modellekkel, a Potsdami Egyetem vállalkozói tevékenységgel, információs rendszerrel és nyilvános tájékoztatással, a Masaryk Egyetem és a Cagliari Egyetem az érdekelt felek menedzselésével és irányításával, a Pécsi Tudományegyetem marketing megközelítéssel és a Rennes-i Egyetem etikus humán menedzsmenttel.
A társadalmi, környezeti és gazdasági kérdéseket (ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok, EU Agenda 2030, European Green Deal, „Accord de Paris”, …) érintő nemzetközi kötelezettségek, illetve a digitális forradalom összefüggésében az egyetemeknek a menedzsmentben fontos szerepük van a környezeti és társadalmi változások terén az olyan új menedzsment eszközök biztosításán és tanításán keresztül, amelyek segítenek szembenézni 21. század kihívásaival. Ez a COVID 19-t követő krízisre adható új megoldásokkal is összhangban lehet. 
Projektünk általános célja a meglévő menedzsment alapismeretek és tanítás hiányosságainak felszámolása alternatív tartalmak, új eszközök és pedagógiai modellek bemutatásával. Célunk innovatív pedagógiai módszerek bevezetése és kipróbálása, interdiszciplináris és interkulturális környezetben digitális, vegyes és személyes megközelítésekkel tesztelve. A mesterképzéshez négy kurzusból álló program készül: egy online tanfolyam a „Menedzsment a digitális korban” témáról, egy Pozitív Üzlet játék, egy vegyes oktatás az „Innováció a pozitív menedzsmentben” témáról és egy Pozitív Menedzser tanulmányi program.
 

Főbb kategóriák (futó projektjeink)
ERASMUS +
Pályázatfigyelés