ICT4Life - ICT sevices for Life Improvement For the Elderly

Projekt azonosító
690090 (H2020-PHC-2015-single-stage)
Projekt címe

ICT sevices for Life Improvement For the Elderly

Projektmenedzser neve, elérhetősége
Jankovics Réka, jankovics.reka@pte.hu
Szakmai vezető neve, elérhetősége
Dr. Fekete Sándor, pszichiatria.klinika@aok.pte.hu
Projekt teljes költségvetése
3.433.219 EUR
PTE teljes költségvetése
249.250 EUR
Projekt kezdési dátum
Projekt zárási dátum
Koordinátor
KK Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika
Vezető partner
Artica Telemedicina S.L. (ES)
Partnerek
Artica Telemedicina S.L. (ES), Universidad Politecnica de Madrid (ES), Asociacion Parkinson Madrid (ES), Netis Informatikai Zrt. (HU), E-SENIORS: Initation des seniors aux NTIC Association (FR), Ethniko Kentro Erevnas, Kai Technologikis Anaptyxis (GR), Universiteit Maastricht (NL), Federation Europeenne des hopitaux et des soins de sante (BE), Pécsi Tudományegyetem (HU)
Általános leírás

A hároméves projekt a demenciában vagy Parkinson-kórban szenvedő betegek, valamint az őket ellátó egészségügyi szakemberek és gondozók életének és munkájának megkönnyítését célozta meg felhasználóbarát informatikai eszközök fejlesztésén alapuló, a proaktivitást és a megelőzést a felhasználók oktatásán és bevonásán keresztül előtérbe helyező integrált ellátási modell kidolgozásával. Minden modult felhasználó központú módszer alapján fejlesztettek ki, és ezeket a valós életből vett forgatókönyvek alapján tesztelték. 
Valós orvosi problémákra koncentrálva, demenciával, Alzheimer- és Parkinson-kórral élők alkották a felhasználók fő csoportját az ICT4Life elemzésének fokuszában. A PTE fő feladata volt az Alzheimer kórban szenvedő páciensek bázisán alapulva egyrészt adatokat gyűjteni a beteg viselkedéséről, másrészt valós, klinikai körülmények között tesztelni és fejleszteni a projekt keretében kialakítandó informatikai platformot a fejlesztés különböző fázisaiban.
ICT4Life egy moduláris Egészség Szolgáltatási Platform kifejlesztését vállalta, amely lehetővé teszi 6 ICT4Life Csoport Szolgáltatás nyújtását az integrált ellátás számára különböző végfelhasználók szerint.

Főbb kategóriák (futó projektjeink)
Pályázatfigyelés