Ugrás a tartalomra

EBSN - Professional Development Series for Basic Skills Teachers

Projekt azonosító
621532-EPP.1-2020-HU-EPPKA3-IPI-SOC-IN
Projekt címe

 EBSN Professional Development Series for Basic Skills Teachers

Projektmenedzser neve, elérhetősége
Göndöcsné Agócs Dóra; agocs.dora@pte.hu
Szakmai vezető neve, elérhetősége
Dr. Németh Balázs; nemeth.balazs@pte.hu
Projekt teljes költségvetése
412.296 EUR
PTE teljes költségvetése
49.990 EUR
Projekt kezdési dátum
Projekt zárási dátum
Koordinátor
Progress Consult Kft. (HU)

Partnerek
South East Technological University (IE); National Adult Literacy Agency (IE), Folkeuniversitetet (NO); Directorate for research, lifelong learning and employability (DRLLE), University of Pecs (HU)
Általános leírás

Célkitűzés

A felnőttképzési szolgáltatók meglévő transznacionális hálózatainak megerősítése kölcsönös tanulás, egymás közötti tanácsadás és kapacitásépítés révén. Munkánk magában foglalja az alapkészségekkel kapcsolatos koherens és fenntartható politikák kialakításának támogatását.
A PDS projekt célja az EBSN, és különösen annak tagjai - akik felnőttképzési szolgáltatók - megerősítése többféle módon. Először is, a projekt egy innovatív célt tűz ki, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, azaz az alapkészségeket oktató tanárok képzését. A projekt kidolgozása kölcsönös tanulási folyamatnak tekinthető ezen a területen, amely kiváló lehetőséget nyújt partnereink számára a képzési gyakorlatok megújítására, a rugalmas elismerésre és akkreditációra, valamint a tapasztalatok terjesztésére az egész hálózatban.
Ezért a projekt várhatóan új tanulási és releváns eredményeket hoz létre a tanárképzők, a képzési intézmények, a tanárok és a felnőttoktatók számára is. Ami a választott konkrét célkitűzést illeti, azaz "Speciális innovatív pedagógiai megközelítések a felnőttoktatásban (pl. vegyes tanulás, személyre szabott tanulási megközelítések, oktatási technológiák...)", a jelen javaslat egy új típusú képzés megtervezésével, tesztelésével és megvalósításával járul hozzá ehhez, amely a felnőttek számára alapkészségek nyújtásával foglalkozni kívánó tanárok számára akkreditált szakmai továbbképzési formaként az OER-eken alapul, masszív nyílt online kurzusok formájában.

Célcsoportok

A PDS projektünk támogatja a tanárokat, felnőttoktatókat, alapkészség-oktatókat és oktatókat, hogy fejlesszék képzési készségeiket és módszereiket, hogy segítsék az embereket a munkaerő-piaci elhelyezkedés biztosításához vagy a munkaerőpiacra való belépéshez vezető képzettségnövelő pályán.

Ez közvetlenül összhangban van a felképzési pályákról szóló ajánlással, nevezetesen "a felképzési pályák megvalósításában részt vevő személyzet, különösen az oktató szakemberek alapképzésének és folyamatos szakmai fejlődésének támogatásával".

Fő tevékenységek

A projekt innovatív képzési lehetőséget javasol a képzési szakemberek számára. Így a hangsúly a tanárok képzésén van, hogy teljes mértékben képesek legyenek a felnőttoktatással kapcsolatos kihívások kezelésére, az alapkészségek fejlesztésére és a továbbképzési pályára összpontosítva.

Az EBSN Professional Development Series (OER-alapú MOOC-ok) képzési formája lehetővé teszi, hogy a képzők még távoli területekről is könnyebben hozzáférjenek és részt vegyenek a MOOC-okon, és foglalkozzanak a célcsoportjukat érintő kihívásokkal.
 

Főbb kategóriák (futó projektjeink)
ERASMUS +
Pályázatfigyelés