Ugrás a tartalomra

FFE - Foundations for Futures Europe

Projekt azonosító
625836
Projekt címe

Foundations for Futures Europe

Projektmenedzser neve, elérhetősége
Tóth Krisztián, toth.krisztian@pte.hu
Szakmai vezető neve, elérhetősége
Dr. Szederkényi Éva, szederkenyi.eva.kata@pte.hu
Projekt teljes költségvetése
148.680 EUR
PTE teljes költségvetése
15.120 EUR
Projekt kezdési dátum
Projekt zárási dátum
Koordinátor
National University of Ireland, Maynooth (IE)

Partnerek
European Anti-Poverty Network (BE), Föreningen Urkraft (SE), Faculty of Philosophy University of Novi Sad (RS), Hellenic Anti-Poverty Network (GR), University of Pécs (HU)
Általános leírás

A projekt célja a felsőoktatási és civil társadalmi (NGO-k) partnerek hálózatának kialakítása, hogy bevonja a polgárokat az európai projekt jövőbeli irányával kapcsolatos vitákba és vitacsoportokba. Ezek a csoportok feltárják az európai polgárok közös társadalmi-politikai és gazdasági nézeteit és tapasztalatait, különböző korcsoportokban, a társadalmi és digitális befogadás összefüggésében, a felnőttoktatás, a közösségfejlesztés és a tapasztalati tanulás elméletének és gyakorlatának felhasználásával. Az akadémiai és érdekképviseleti szemléletet különféle – intézményi és közösségi – környezetben alkalmazza majd, strukturált tájékoztatást biztosítva, amely a történelem, a kultúra, az értékek és az eszmék terén megosztott európai tapasztalatok feltárásának alapja lesz. Az 5 érintett ország 6 partnere 75-100 résztvevőt próbál bevonni minden programba, tizennyolc hónapon keresztül számos rendezvényen, tanfolyamon és önkéntes tevékenységben, mely összesen kb. 450-550 fő. A projekt arra törekszik, hogy bevonja a polgárokat innovatív és kreatív technológiák révén, beleértve az élő felvételeket, történettérképeket és online vitaplatformokat. Az FFE partnercsoport a projekt tanulságaira építve egy fenntartható digitális hálózatot kíván létrehozni, amely a polgároknak az európai szociálpolitikában és az ESC-jogokban való részvételére összpontosít.

 

Főbb kategóriák (futó projektjeink)
CERV
Pályázatfigyelés
News reference

Az "Európa a polgárokért" program (Europe for Citizens Programme) keretében megvalósult tevékenységek összesítése letölthető formában a csatolt dokumentumban találhatók.