Ugrás a tartalomra

Komplex képzési nap civil szervezeteknek és kis-és közép vállalkozásoknak

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) 2024. június 20án komplex képzési napot hirdet KKV-k és civilszervezetek számára az adatvédelem, a (köz)adatvagyon-hasznosítás, anonimizálás, továbbá a digitális és adat alapú egészségügyi technológiák értékelése, valamint a szerzői jog és iparjogvédelem témákban.

A képzési nap során 3 előadást hallhatnak az érdeklődök a fenti témákban a PTE Állam és Jogtudományi Karán egyetemi oktatóktól. Az előadásokon hallhatnak az adatvagyon üzleti vagy tudományos szempontú hasznosításáról, az adatvédelmi szabályokról, a digitális és adatalapú egészségügyi technológiák értékeléséről, vagy szerzői jogi, iparjogvédelmi információkról.

A képzések a Magyar Adat EDIH program keretein belül érhetők el, ahol további érdekes és hasznos szolgáltatásokat kínálnak az adattudomány és a technológiai innováció dinamikusan fejlődő világában való üzleti hasznosítási lehetőségekről. A programban több partner által kínált képzések közül is válogathatnak az érdeklődök az üzleti, működési igényeik szerint.

A képzési nap a PTE Állam és Jogtudományi Kara, Gyógyszerésztudományi Kara és Kutatástechnológiai és Technológiatranszfer Főosztálya együttműködésében, az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Érdeklődni és jelentkezni a jakli.balazs@pte.hu email címen lehet 2024. június 17-ig.

A „Data EDIH” c. projekt megvalósulását Magyarország Kormánya, illetve a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Parlamenti Államtitkársága támogatta.
A Data EDIH konzorcium részére 720.000.000 Ft költségvetési támogatás került megítélésre az egyes közvetlen uniós pályázatok önerő költségének biztosításáról szóló 1548/2023 (XII. 13.) Korm. határozat keretében.