Ugrás a tartalomra

Ismét Közadat-Újrahasznosítás Jogi Keretei Tréning a Pécsi Tudományegyetem Jogi Karán! (PTE ÁJK)

Azokat a gazdasági társaságokat, valamint a civil- és közszféra szervezeteit várjuk, amelyek a közadatok újrahasznosításában érdekeltek vagy érdeklődnek a téma iránt.

Időpont: 
Moodle tananyagok elérhetősége: 2024.05.14. 15.00
Online élő konzultáció: 2024.05.16. 17.00-18.00

A közszféra által kezelt adatvagyon, a közadatok üzleti vagy tudományos célú újrahasznosításában igen jelentős potenciál van, amely mind az adatot kezelő közfeladatot ellátó szerv, mind az üzleti partner számára előnyös lehet. A tréning során az újrahasznosítást nehezítő jogi keretekről és kötelezettségekről, valamint ezek tisztázásáról szerezhetnek ismereteket a részt vevők, így az adatbirtokos (közfeladatot ellátó) szervek és a potenciális adatfelhasználók részére is jól hasznosítható segítséget nyújt.
 
Jelentkezés:
- A mellékletként elérhető „Jelentkezési adatlap” kitöltésével és a spengler.veronika@ajk.pte.hu e-mail címre történő megküldésével 
vagy
- A pteinnovacio2024.ticketninja.io honlapon az „ADAT EDIH program”-ra történő jegyvásárlással.

Jelentkezési határidő meghosszabbítva: 2024.05.14-ig!

A képzés a „de minimis” támogatási keret terhére díjmentesen vehető igénybe. A szolgáltatás értéke 63.500 Ft, azaz az igénybe vevő „de minimis” keretet ekkora összeg terheli. A szolgáltatás igénybevételéhez megrendelőlap kitöltése szükséges, amelyet a jelentkezést követően küldünk meg Önnek. Bővebb információ: https://adatedih.hu/de-minimis/

A képzés az Európai Unió által társfinanszírozott Hungarian Data-EDIH projekt keretein belül kerül megszervezésre, mely projektben az adatokhoz, adatkezeléshez kapcsolódó további szolgáltatások érhetők el térítésmentesen. Az elérhető szolgáltatásokról tájékozódhat a projekt honlapján: adatedih.hu.


A „Data EDIH” c. projekt megvalósulását Magyarország Kormánya, illetve a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Parlamenti Államtitkársága támogatta.
A Data EDIH konzorcium részére 720.000.000 Ft költségvetési támogatás került megítélésre az egyes közvetlen uniós pályázatok önerő költségének biztosításáról szóló 1548/2023 (XII. 13.) Korm. határozat keretében.