Ugrás a tartalomra

Ismét Adatvagyon-Hasznosítás És Anonimizálás Jogi Keretei Tréning a Pécsi Tudományegyetem Jogi Karán! (PTE ÁJK)

Az adatvagyon hasznosítása számos lehetőséggel kecsegtet, akár az üzleti szféra, akár a közszféra adatai tekintetében. Különös jelentősége lehet az egészségügyi (személyes) adatok statisztikai és tudományos kutatási célú hasznosításának.

Időpont: 2024.05.15. 14.00-17.00
Helyszín: PTE Rektori Hivatal Szenátusi Terem (7622 Pécs, 48-as tér 1.)

A tréning során az adatvagyon hasznosítási lehetőségeinek összetett jogi kereteiről, jogszabályi megfelelőségről (compliance), az anonimizálás konkrét megvalósításáról, jogi megítéléséről és kapcsolódó kihívások megoldásáról szerezhetnek ismereteket a résztvevők.


Jelentkezés:
- A mellékletként elérhető „Jelentkezési adatlap” kitöltésével és a spengler.veronika@ajk.pte.hu e-mail címre történő megküldésével 
vagy
- A pteinnovacio2024.ticketninja.io honlapon az „ADAT EDIH program”-ra történő jegyvásárlással.

Jelentkezési határidő meghosszabbítva: 2024.05.14-ig!

A képzés a „de minimis” támogatási keret terhére díjmentesen vehető igénybe. A szolgáltatás értéke 63.500 Ft, azaz az igénybe vevő „de minimis” keretet ekkora összeg terheli. A szolgáltatás igénybevételéhez megrendelőlap kitöltése szükséges, amelyet a jelentkezést követően küldünk meg Önnek. Bővebb információ: https://adatedih.hu/de-minimis/

A képzés az Európai Unió által társfinanszírozott Hungarian Data-EDIH projekt keretein belül kerül megszervezésre, mely projektben az adatokhoz, adatkezeléshez kapcsolódó további szolgáltatások érhetők el térítésmentesen. Az elérhető szolgáltatásokról tájékozódhat a projekt honlapján: adatedih.hu.


A „Data EDIH” c. projekt megvalósulását Magyarország Kormánya, illetve a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Parlamenti Államtitkársága támogatta.
A Data EDIH konzorcium részére 720.000.000 Ft költségvetési támogatás került megítélésre az egyes közvetlen uniós pályázatok önerő költségének biztosításáról szóló 1548/2023 (XII. 13.) Korm. határozat keretében.