Skoči na glavni sadržaj

A közadat-újrahasznosítás jogi keretei tréning indul a Pécsi Tudományegyetem Jogi Karán! (PTE ÁJK)

A közszféra által kezelt adatvagyon, a közadatok üzleti vagy tudományos célú újrahasznosításában igen jelentős potenciál van, amely mind az adatot kezelő közfeladatot ellátó szerv, mind az üzleti partner számára előnyös lehet.


A tréning során az újrahasznosítást nehezítő jogi keretekről és kötelezettségekről, valamint ezek tisztázásáról szerezhetnek ismereteket a részt vevők. A tréning az adatbirtokos (közfeladatot ellátó) szervek és a potenciális adatfelhasználók részére is jól hasznosítható segítséget nyújt.

 

A szolgáltatások a de-minimis vagy innovációs támogatás keret terhére térítésmentesen vehetők igénybe, melyekről itt tájékozódhatnak: https://adatedih.hu/de-minimis/

 

A tréning teljes egészében online, akár otthonról is elvégezhető, amely az alábbi modulokból áll:

  1. Online elérhető tananyagok, amelyet a résztvevők a saját ütemükben, önálló tanulás keretében dolgozhatnak fel.
  2. Online elérhető feladatok, további hasznos linkek, amelynek segítségével a résztvevők elmélyíthetik tudásukat, valamint önellenőrizéssel kapnak visszajelzést a tananyag gyakorlati alkalmazásáról.
  3. Online elérhető feladat, amelynek során a résztvevőknek át kell gondolniuk, hogy a tanultak miként alkalmazhatók a saját szervezetük tekintetében.
  4. Online élő konzultáció, amelynek keretében lehetőség van a felmerülő kérdések megvitatására.
  5. Tapasztalatcsere és a tanultak közös értékelése.

Az online tréning a Moodle felületen történik, regisztrációt követően az ott elérhető anyagokból, workshopból és egy kb. egy órás online élő konzultációból áll.

A tréning az alábbi időpontban kerül meghirdetésre:

  • Jelentkezni egy Tóth Krisztiánnak címzett e-maillel lehet (toth.krisztian@pte.hu), aki tájékoztat a jelentkezés részletes menetéről. Jelentkezési határidő: 2024. március 22. (péntek) 12:00 óráig. A kurzus létszáma 20 főben korlátozott.
  • Az online élő konzultáció időpontja: 2024. március 27. (szerda) 13:00-14:00 (Teams)

További információ a képzés tartalmáról: Dr. Szőke Gergely László, szoke.gergely@ajk.pte.hu, (30) 179 5672